Over ons

STUMACO: Studies, machines en constructies

Uw specialist in machineconstructie en maatwerk

Stumaco (gevestigd in België) heeft zich gespecialiseerd in de bouw van machines in roestvast staal. We richten ons vooral op de voedingsindustrie.Toch bouwen wij ook machines en complete installaties voor andere sectoren, zoals de tabaksector en de waterzuiveringindustrie.

Machinebouw gaat bij ons van A tot Z. Wij doen zowel het ontwerp als de constructie in ons bedrijf zelf. Voor de montage komen we bij u ter plaatse.Service en onderhoud van de machines kunt u ook na de oplevering nog bij ons krijgen. Ook voor de aankoop en de inbouw van specifieke machines kunt u bij ons terecht. Bovendien leveren we machines op maat, wisselstukken, draaiwerk en andere constructies. Ons gamma varieert van kleine herstellingen tot complete verwerkingslijnen.

Indien u niet 1 machine wenst maar een volledige lijn, stellen wij u graag onze totaalconcepten voor.

Samen met u werken we een volledige lijn uit. We werken uw ideeën tot in de details uit, komen alles bij u opmeten en werken dan een detailontwerp van de lijn uit. Nadien kunt u natuurlijk nog veranderingen aanbrengen. Het spreekt voor zich dat deze lijnen volledig op maat worden gemaakt. U zegt waar de machines moeten komen. En wij zorgen dat ze er passen. Kijk gerust op de bijhorende pagina voor meer info over ons maatwerk.

Uw bedrijf kan bij ons ook allerhande pipinginstallaties vinden. Wij verzorgen uw perslucht en watertoe- en afvoer.

U kunt er zeker van zijn dat al onze producten van hoogstaande materialen gemaakt zijn. Zo hebben we een ruim aanbod inoxconstructies. Niet alleen vanwege de hygiëne, maar ook voor het onderhoudsgemak.

U staat steeds in contact met 1 vast aanspreekpunt. Zo verliest u geen kostbare tijd. Dit aanspreekpunt is de projectingenieur. Die zoekt samen met ons ingenieursteam naar een oplossing die aan al uw wensen voldoet.

 

STUMACO door de jaren heen

Stumaco is een constructiebedrijf dat werd opgericht in 2001. De afkorting Stumaco staat voor studies, machines en constructies. In het begin ontwierpen we enkel machines en werkten we totaaloplossingen uit voor de voedingsindustrie. Omdat onze klanten hun projecten ook mechanisch wilden verwezenlijken, had ons bedrijf nu ook een eigen constructieatelier nodig. Nog in hetzelfde jaar vonden we een geschikte locatie. We investeerden in een uitgebreid machinepark en selecteerden de meest ervaren machinebouwers voor.   

De vlotte groei van ons bedrijf leidde ertoe dat ons atelier algauw te klein werd. Daardoor verplaatsten we het bedrijf in 2006 naar een nieuwe locatie. Daar hebben wij ondertussen weer kunnen uitbreiden. Zo kunnen we uw project zo volledig mogelijk in eigen atelier uitwerken. Daardoor zullen we ook de montagetijd bij u ter plaatse tot een minimum kunnen beperken.  

Onze jarenlange ervaring in de constructiewereld en in de voedingssector vormen nu een stevige basis voor een klanten specifieke en kwaliteitsvolle samenwerking, die leidt tot succesprojecten. Naast de mechanische eisen van ieder project hebben we steeds opnieuw aandacht voor het onderhoudsgemak, de onderhoudskosten, de duurzaamheid, de hygiëne en veiligheid van elk afzonderlijk project. Tot slot doen we er alles aan om een duurzame relatie met onze klanten op te bouwen. Daarvoor is onze flexibiliteit een belangrijke troef.

Wilt u graag meer informatie over ons bedrijf of onze producten? Neem dan zeker eens contact met ons op.